KIRJAUTUMINEN WORDPRESSIIN

www.[verkkotunnus]/wp-admin

Anna käyttäjätunnus ja salasana ja WordPress Dashboard avautuu.

SÄHKÖPOSTI

Sähköpostiohjelmien yleiset asetustiedot

Käyttäjätunnus: sähköpostiosoite kokonaisuudessaan
Salasana: sähköpostilaatikon salasana

Saapuvan postin palvelin: mail.livemail.co.uk
Lähtevän postin palvelin: smtp.livemail.co.uk

LIITTYMÄN WWW-HALLINTA

Pääkäyttäjän www-hallinta toimii osoitteessa: https://www.controlpanel.co.uk

Domainin www-hallinnan käyttöohjeet

Domaininne hallintatyökalu löydätte klikkaamalla päävalikosta “WordPress Hosting”

Domainin pääkäyttäjän sähköpostihallinta

Päävalikko > WordPress Hosting > Email.

Huom. 1! Mikäli olette siirtämässä domaininne meille suosittelemme sähköpostiasetuksien tekemistä heti.
Huom. 2! Teidän on jatkuvasti esim. sähköpostiohjelmalla tehtävä varmuuskopioita sähköpostiviesteistänne. Emme korvaa tietojen menetystä.
Huom. 3! Sähköpostilaatikkoon on kirjauduttava vähintään kerran 6 kuukaudessa.

Uuden Turvasähköpostin 2GB luonti (MAIL EXTRA)

Sijaitsee: WordPress Hosting > Email
1. Klikkaa ”Add Mail Extra”-painiketta
2. Kohtaan ”Email Address” kirjoitetaan sähköpostilaatikon tunnus
3. Kohtaan “Name” kirjoitetaan käyttäjän nimi
4. Kohtaan ”Password” kirjoitetaan laatikon salasana
5. Kohtaan “Confirm Password” kirjoitetaan salasana uudestaan
Huom.! järjestelmä ei hyväksy heikkoja salasanoja
6. Klikkaa ”Save”-painiketta
Valmis!

Uuden sähköpostilaatikon luonti (MAIL LITE)

Sijaitsee: WordPress Hosting > Email
1. Klikkaa ”Add Mail Lite”-painiketta
2. Kohtaan ”Email Address” kirjoitetaan sähköpostilaatikon tunnus
3. Kohtaan “Name” kirjoitetaan käyttäjän nimi
4. Kohtaan ”Password” kirjoitetaan laatikon salasana
5. Kohtaan “Confirm Password” kirjoitetaan salasana uudestaan (Huom.! järjestelmä ei hyväksy heikkoja salasanoja)
6. Klikkaa ”Save”-painiketta
Valmis!

Uuden sähköpostikäännön luonti (FORWARDER)

Sijaitsee: WordPress Hosting > Email
1. Klikkaa ”Add Forwarder”-painiketta
2. Kohtaan ”Email Address” kirjoitetaan sähköpostiosoite
4. Kohtaan “Name” kirjoitetaan käyttäjän nimi
5. Kohtaan ”Forward Email To” kirjoitetaan vastaanottava sähköpostiosoite
Valmis!

Mikäli halutaan useampia vastaanottajia tai halutaan tehdä  sähköpostilista kirjoitetaan kohtaan ”Forward Email To” useampia vastaanottavia sähköpostiosoitteita.

Käyttäjäkohtaisen sähköpostilaatikon hallinta

Huom.! Käyttäjäkohtainen hallinta voidaan tehdä myös keskitetysti liittymän pääkäyttäjän hallinnasta: https://controlpanel.co.uk

Käyttäjäkohtainen sähköpostilaatikon hallinta toimii osoitteessa: https://mcp.livemail.co.uk

Email Address: sähköpostiosoite kokonaisuudessaan Password: sähköpostilaatikon salasana

Kirjautumistietoja kannatta toimittaa laatikon loppukäyttäjälle, alla olevien ohjeiden kera.

1. Kohdassa ”Display:” voitte vaihtaa käyttäjän nimeä klikkamalla  nappia “kynän”-kuvasta
2. Klikkaamalla ”Manage Space” voitte tarvittaessa poistaa laatikosta  sähköpostiviestejä
3. Klikkaamalla ”Change Password” voitte vaihtaa sähköpostilaatikon  salasanan
4. Sähköpostiviestien tilankäyttöä voitte tarkistaa kohdassa “Mailbox Space”
5. Klikkaamalla “Webmail Login” siirrytte käyttämään  Webmail -ohjelmaa
6. Klikkaamalla ”Software Settings” saatte  sähköpostiohjelmien -asetustiedot.
Klikkaamalla ”Download Guide” saatte ohjeita PDF -muodossa yksittäisen sähköpostiohjelman asetusten tekemiseksi.
7. Klikkaamakka “Email forwarding” voitte uudelleen ohjata  sähköpostiviestinne yhdelle tai useammalle sähköpostiosoitteelle
8. Klikkamalla “Auto Reply” voitte asettaa sähköpostiinne automaattivastauksen (Esim, lomavastaaja)

SPAM FILTERING (MAIL EXTRA) – Roskapostitorjunnan hallinta

”Filter options”
Otsikon alla säädät suodatuksen herkkyyttä. Pienempi suojaustaso päästää enemmän roskapostia läpi kun taas korkeampi suojaustaso voi vahingossa myös poistaa oikeaa postia. 15 on pienin suojaustaso ja 1 on korkein. Suojaustasoksi suosittelemme 5-tasoa.

”Action on spam”
Otsikon alla määrät roskapostin kohtaloa:
“Move email into junk folder“ – Roskaposti siirretään automaattisesti roskakoriin.“Include SPAM in the email subject line“ – Roskapostin otsikossa ilmoitetaan että kyseessä on roskapostia.
“Delete email without notification“ – Roskapostiviestit poistetaan automaattisesti jo palvelimella.

“Trusted sender list”
Otsikon alla voitte määritellä  domaineja(*@domaini.com) tai yksittäisiä sähköpostiosoitteita (joku@domaini.com) joista aina hyväksytään sähköpostiviestejä.
Sähköpostisoitteet ja/tai domainit lisätään yksi kerrallaan ja tallennetaan “Save Spam Settings” -painikkeella.

“Block list”
Otsikon alla voitte määritellä  domaineja(*@domaini.com) tai yksittäisiä sähköpostiosoitteita (joku@domaini.com) mistä ei koskaan hyväksytä sähköpostiviestejä.
Sähköpostisoitteet ja/tai domainit lisätään yksi kerrallaan ja tallennetaan “Save Spam Settings” -painikkeella.

WebMail – Selainpohjainen sähköposti

Palvelu toimii automaattisesti kaikilla sähköpostiosoitteilla joihin kuuluu POP3- tai IMAP-sähköpostilaatikko.

Www-osoite webmailiin on:

https://webmail.livemail.co.uk