Kaikkiin webhotel -liittymiin kuuluu FTP-, sekä Hallintapaneelitunnukset.  Tunnukset toimitetaan aina palvelun avauksen yhteydessä liittymätiedoissa.

Sähköposti

Sähköpostiohjelmien yleiset asetustiedot
Käyttäjätunnus: sähköpostiosoite kokonaisuudessaan
Salasana: sähköpostilaatikon salasana
Saapuvan postin palvelin: mail.livemail.co.uk
Lähtevän postin palvelin: smtp.livemail.co.uk

Liittymän WWW-hallinta

Pääkäyttäjän www-hallinta toimii osoitteessa: https://www.controlpanel.co.uk
Domainin www-hallinnan käyttöohjeet
Domaininne hallintatyökalu löydätte klikkaamalla päävalikosta “Web Hosting”

Domainin pääkäyttäjän sähköpostihallinta
Päävalikko > Web Hosting > Email.
Huom. 1! Mikäli olette siirtämässä domaininne meille suosittelemme sähköpostiasetuksien tekemistä heti.
Huom. 2! Teidän on jatkuvasti esim. sähköpostiohjelmalla tehtävä varmuuskopioita sähköpostiviesteistänne. Emme korvaa tietojen menetystä.
Huom. 3! Sähköpostilaatikkoon on kirjauduttava vähintään kerran 6 kuukaudessa.
Uuden sähköpostilaatikon luonti (MAIL LITE)
Sijaitsee: Web Hosting > Email
1. Klikkaa “Add Mail Lite”-painiketta
2. Kohtaan “Email Address” kirjoitetaan sähköpostilaatikon tunnus
3. Kohtaan “Name” kirjoitetaan käyttäjän nimi
4. Kohtaan “Password” kirjoitetaan laatikon salasana
5. Kohtaan “Confirm Password” kirjoitetaan salasana uudestaan (Huom.! järjestelmä ei hyväksy heikkoja salasanoja)
6. Klikkaa “Save”-painiketta
Valmis!

Uuden sähköpostikäännön luonti (FORWARDER)
Sijaitsee: Web Hosting > Email
1. Klikkaa “Add Forwarder”-painiketta
2. Kohtaan “Email Address” kirjoitetaan sähköpostiosoite
4. Kohtaan “Name” kirjoitetaan käyttäjän nimi
5. Kohtaan “Forward Email To” kirjoitetaan vastaanottava sähköpostiosoite
Valmis!
Mikäli halutaan useampia vastaanottajia tai halutaan tehdä sähköpostilista kirjoitetaan kohtaan “Forward Email To” useampia vastaanottavia sähköpostiosoitteita.

Käyttäjäkohtaisen sähköpostilaatikon hallinta

Huom.! Käyttäjäkohtainen hallinta voidaan tehdä myös keskitetysti liittymän pääkäyttäjän hallinnasta: https://www.controlpanel.co.uk
Käyttäjäkohtainen sähköpostilaatikon hallinta toimii osoitteessa: https://mcp.livemail.co.uk
Email Address: sähköpostiosoite kokonaisuudessaan Password: sähköpostilaatikon salasana
Kirjautumistietoja kannatta toimittaa laatikon loppukäyttäjälle, alla olevien ohjeiden kera.
1. Kohdassa “Display:” voitte vaihtaa käyttäjän nimeä klikkamalla nappia “kynän”-kuvasta
2. Klikkaamalla “Manage Space” voitte tarvittaessa poistaa laatikosta sähköpostiviestejä
3. Klikkaamalla “Change Password” voitte vaihtaa sähköpostilaatikon salasanan
4. Sähköpostiviestien tilankäyttöä voitte tarkistaa kohdassa “Mailbox Space”
5. Klikkaamalla “Webmail Login” siirrytte käyttämään Webmail -ohjelmaa
6. Klikkaamalla “Software Settings” saatte sähköpostiohjelmien -asetustiedot.
Klikkaamalla “Download Guide” saatte ohjeita PDF -muodossa yksittäisen sähköpostiohjelman asetusten tekemiseksi.
7. Klikkaamakka “Email forwarding” voitte uudelleen ohjata sähköpostiviestinne yhdelle tai useammalle sähköpostiosoitteelle
8. Klikkamalla “Auto Reply” voitte asettaa sähköpostiinne automaattivastauksen (Esim, lomavastaaja)
WebMail – Selainpohjainen sähköposti
Palvelu toimii automaattisesti kaikilla sähköpostiosoitteilla joihin kuuluu POP3- tai IMAP-sähköpostilaatikko.
Www-osoite webmailiin on:
https://webmail.livemail.co.uk

FTP

FTP-ohjelma:
FTP-ohjelmaksi suosittelemme FileZillaa:
www.filezilla-project.org
Selainpohjaiseen FTP-ohjelmaan kirjautuminen:
https://files.prositehosting.co.uk
FTP-siirrosta:
Porttina käytetään oletusta 21.
Suosittelemme PASSIVE MODE TRANSFER (PASV) asetuksien käyttämistä.
Tavallisten, eli ACTIVE MODE TRANSFER asetuksien käyttäminen voi aiheuttaa palomuuriongelmia.
Kotisivutilan hakemistot:
Alla olevia hakemistoja ei saa poistaa sivutilasta.
HTDOCS
Tähän hakemistoon laitetaan kaikki “julkiset” tiedostot (eli kuva- ja html-tiedostot)
Ensimmäisen sivun (oletussivun) nimeksi on annettava index.html (tai index.pääte).
Htdocs -hakemistosta löytyy myös cgi-bin.
Siirretäessä PERL ja Python CGI-skriptejä /htdocs/cgi-bin -hakemistoon, kannatta ensin varmistaa että FTP-ohjelma on ASCII-modessa.
CGI-skriptit toimivat ainoastaan hakemistossa /htdocs/cgi-bin.
CGI-skriptien pääte on oltava .pl tai .cgi.
LOGFILES
Raakalokitiedostot tallentuvat logfiles -hakemistoon. Lokitiedostoja säilytetään viimeisen 7 päivän ajalta. Lokitiedostoja voidaan analysoida sopivalla ohjelmalla.
Logfiles -hakemistosta löytyy myös error_log, johon palvelin kirjaa sivustolla ilmenneet vikatilanteet. Virhetilanteissa suosittelemme aina tarkistamaan error_log -tiedostoa.
SECURITY_HEALTH_CHECK
Palvelin suorittaa automaattisia turvatarkistuksia, ja sen tulokset löytyvät Security_health_check.log -tiedostosta.
Suosittelemme tarkistamaan tiedostoa, ja esim, päivittämään siinä ilmoitettuja vanhentuneita sovelluksia, jotta sivuston turvallisuus pysyy ajantasalla.